Ildelementet | De fem elementene

Ildenergi er sterkt oppsøkende, det stråler i alle retninger. Ilden er gleden og pulsen vi trenger for å våge å slippe oss løs og ha de gøy. Ildelementet er energien midt på dagen og på sommeren. Den symboliserer høydepunktet, aktivitet og blomstring. Formen er triangel og fargen er de røde fargetonene.

De fem elementene|Ild elementet via Purodeco Feng Shui

 

Ildelementet står for ekspansjon, entusiasme og transformasjon – Ildelementet har alltid vært et kraftig verktøy for oss mennesker. Ild får tingene til å skje, tenner vårt engasjement og får oss til at brenne for noe og å bli oppslukt. Å utnytte denne kraften endrer måten vi lever på ved å gi varme. Ved å bruke ildelementet i ditt hjem vil du fremme denne ekspansjonismen og transformasjonen i ditt eget liv. Ild kan øke flyten av energi i hjemmet ditt enormt. Ildelementet bringer også energi av sterk seksuell lyst, lidenskap og romantikk. For mye ildenergi kan føre til utålmodighet, aggresjon, impulsivitet eller for store ambisjoner. For lite ild kan få deg til å miste entusiasmen, varmen og motivasjonen.

 

De fem elementene|Ild elementet via Purodeco Feng Shui

 

Ildelementet og farger:

Tradisjonelle farger assosiert med ildelementet er alle røde fargetoner: rosa, rødt, lilla og himmelblå. Vi forbinder sterke og livlige farger med ildelementet, men noen lyse fargetoner kan også fungere. For eksempel himmelblå gjør at energien vil «sprette» og flyte fritt. Hvis du også velger en halvblank eller høyglanset overflate vil den reflektere lyset, mens en matt overflate vil tone ned et hakk.

 

De fem elementene|Ild elementet via Purodeco Feng Shui

 

Ildelementet og former:

Ild formen er trekantet og pyramide formet. Du finner ildelementet  i alle typer lys, kunst eller pyntegjenstander som forstiller sol, lys, ild, triangler, pyramider og diamanter. En form kan øke flyten av energi enda mer enn bare farger alene. Blomsteroppsatser med friske blomster er en flott måte å få inn ild med både form og farge.

 

De fem elementene|Ild elementet via Purodeco Feng Shui

 

I følge kinesisk medisin, er både sinne og glede de følelsene som er knyttet til ildelementet. Organer i kroppen er hjerte og tynntarm. Ild næres av tre, av ild blir det aske som blir til jord. Ilden kontrollerer/smelter metall og kontrolleres/slukkes av vann.

 

Alle bilder: Purodeco Feng Shui & Shutterstock | Les tidligere innlegg om De fem elementene