Jordelementet | De fem elementene

Jordenergi roer ned, samler opp og står for stabilitet og trygghet. Jordelementet er energien for ettermiddag og sensommer. Jordelementet er senteret for alle de fem elementene og symboliserer overgangene i naturen. Formen er firkantet og fargene går i brunt, grått og gule toner.

De fem elementene Jordelementet via Purodeco Feng Shui

Jordelementet er sensommerens energi (innhøstning). Jord har vært symbolet på dyrkelse siden tidenes morgen. I jorden er morsprinsippet, Gudinnen og fruktbarheten. Det gir oss evnen til å nære oss selv og andre med medfølelse, som en mors omsorg for barnet. Balansen mellom det å gi og motta er knyttet til jordelementet. Det gir evnen til å være forbundet med jorden, den praktiske virkeligheten.

De fem elementene | Jordelementet via Purodeco Feng Shui

Tilfør jordelementet til ditt hjem for å styrke følelsen av trygghet og sikkerhet. Støtte fra jordenergi bringer trøst til sjelen og toner ting ned. Vevde kurver, antikk keramikk, solide tre møbler og myke puter er en flott måte å bringe inn jordenergi for få en «hjemmekoselig» følelse. Ved ubalanse i dette elementet kommer bekymring og uro. For mye jord kan føre til stagnasjon, stagnert jordenergi kan føles i et rotete rom. Ikke fyll hjemmet ditt med for mye ting, rydd opp rundt deg og ha det rent og ryddig.

De fem elementene | Jordelementet via Purodeco Feng Shui

Jordelementet og farger

Farger assosiert med jordelementet er alle de tradisjonelle jordfargene brunt, grått, gult og rustrødt. Ikke bare de mørke fargetoner, men også til de litt mere lyse tonene som lys grå, sand og kremhvitt. Ved for mye jordenergi kan vi tilføre metallelementet med for eksempel hvitt og kobber for å drenere litt av all jorden.

De fem elementene | Jordelementet via Purodeco Feng Shui

Jordelementet og former

Tilfør jord former inn i hjemmet ditt ved å bruke firkanter, rektangler og horisontale linjer. Rektangler skal være bredere enn de er høye og er perfekt for å øke jordenergien. Det som er laget av jord materialer som leiere, sand, keramikk, murstein og terrakotta blir automatisk klassifisert som jord objekter.

De fem elementene | Jordelementet via Purodeco Feng Shui

Jordenergien nærer intellektet, hukommelsen, konsentrasjonen og evnen til studier. Med en følelse av tilfredshet med det vi har gjort kan vi nyte fruktene av vårt arbeide.

De fem elementene | Jordelementet via Purodeco Feng Shui

I følge kinesisk medisin, er både bekymring og depresjon de følelsene som er knyttet til jord elementet. Organer i kroppen er milt og mave. Jordelementets smak er søtt, noe som gjenspeiler seg i søte bær, frukter og grønnsaker som blir modne på sensommeren. Jord næres av ild og gir liv til metall. Jord kontrollerer vann og kontrolleres av tre.

Bilder: Purodeco Feng Shui & Shutterstock | Les tidligere innlegg om De fem elementene