Metallelementet | De fem elementene

Metall energi beveger seg innover og trekker seg sammen. Metall er det sammenholdende elementet som holder alt på plass. Metallelementet er energien for høsten og alderdommen. Vi skal høste det vi har sådd og nyte frukten av vårt arbeid. Formen er rund og buet, fargene er gull, sølv kobber og hvitt.

De fem elementet metallelementet via Purodeco Feng Shui

Metallelementet beveger seg innover, akkurat som vi mennesker gjerne gjør om høsten. Det gir kvalitet, verdi og selvrespekt. Det skaper inspirasjon, kontakt med det spirituelle i alle ting. Her finner vi evnen til å gi slipp på det som er dødt, noe som gir rom for ny livsutfoldelse. Når vi ser essensen i ting får vi tak på det som er av virkelig verdi for oss. De positive egenskapene til metallelementet er konsentrasjon og besluttsomhet. For mye metallenergi kan føre til en overdreven evne til å finne kompromisser og nye veier i livet. Det motsatte kan føre til svakhet og ubesluttsomhet.

De fem elementet metall elementet via Purodeco Feng Shui

Tilfør metallelementet når du trenger å bringe klarhet, friskhet, letthet og en dynamisk kvalitet av energi inn i hjemmet eller kontoret ditt. Du trenger en sterkere tilstedeværelse av metallelement hvis du føler deg frustrert, overveldet, når du mangler klarhet med din retning i livet eller bare opplever en lav energi. Det er også bra med tilstedeværelsen av metallelementet når du skal starte nye forretningsprosjekter eller ønsker å gå videre til et helt nytt nivå med dine livserfaringer.

De fem elementet metallelementet via Purodeco Feng Shui

Metallelementet og farger

Friskhet, klarhet og sterk kjølende energi av metallelement kan uttrykkes i farger som gull, sølv, kobber og hvit. Ved for mye metallenergi kan vi tilføre vannelementet i alle blå toner og sort for å drener litt av alt metallet.

De fem elementene metallementet via Purodeco Feng Shui

Metallelementet og former

Tilfør metallelementet ved å bruke buede, runde og ovale former. Dekor elementer laget av metall som gull, sølv, kobber, messing og rustfritt stål blir selvfølgelig klassifisert som metallelementer. Transparente møbler, lamper og dekorelementer hører også til metallelementet.

De fem elementet metallelementet via Purodeco Feng Shui

I følge kinesisk medisin er både glede, sorg og lengsel følelsene som er knyttet til metall elementet. Organene er lunge og tykktarm. Metallelementets smak er skarp og krydret. Metall næres av jord og gir liv til vann. Metall kontrollerer tre og kontrolleres av ild.

 

Bilder: Purodeco Feng Shui & Shutterstock | Les tidligere innlegg om De fem elementene