Vannelementet | De fem elementene

Vann energien er energien som representerer midnatt og vinteren. Her finner vi evnen til å hvile og til å samle krefter, akkurat som vinteren er hvilefasen i naturen. Fargene som tilhører vannelementet er alle blåtoner og sort. Formen er bølget og uregelmessig. Å dekorere med vannelementet er en flott måte å fornye energien på og gir en følelse av flyt, funksjon og frihet inn i ditt hjem.

De fem elementene | Vannelementet - Purodeco Feng Shui

Vannelementet er knyttet til åndelighet, refleksjon og meditasjon. Det er alltid en aura av mystikk rundt vann elementet. Vann forynger kropp og ånd. I Feng Shui snakker vi om vann på to forskjellige måter. Det kan være fredelig og rolig (stille vann) men det kan også være voldelig eller kaotisk (rennende vann) og en av de kraftigste kreftene i naturen. Ser vi rundt oss i naturen så ser vi at det handler mye om balanse. Ved for mye vann kan vi få naturkatastrofer som flodbølger, jordras og oversvømmelser. Ved for lite vann skranter dyr og planter.

De fem elementene | Vannelementet - Purodeco Feng Shui

Vannelementet og farger

Vannelementets farger er alle blå toner og sort. I tillegg til møbler, tapeter, puter, gardiner og pyntegjenstander i vann farger, er kunst og bilder som forestiller vann også gode måter å tilføre vannelementets farger på.

 

De fem elementene | Vannelementet - Purodeco Feng Shui

Vann elementet og former

Uregelmessig og bølgede former tilhører vannelementet. Du kan tilføre vann former ved hjelp av bølge mønstret innredning som gardiner, puter, tapeter og dekor elementer. Du kan også bruke blomster i klare glass vaser med vann og vann som beveger seg som i vannfontene eller akvarium. Energien til vann i bevegelse kan påvirke din karriere og flyten av penger.

De fem elementene | Vannelementet - Purodeco Feng Shui

Ikke rart «feng shui» betyr «vind og vann». Vind er uttrykket av luft, som vi åpenbart ikke kan leve uten. Vann står som det ultimate av alle elementene. Det viktigste av dem alle – for alt fra planter til dyr og mennesker.

I følge kinesisk medisin er frykt følelsen som er knyttet til vannelementet. Organene knyttet til dette elementet er nyrene og blæren. Vannelementets smak er salt. Vann kontrollerer, det vil si slukker ild. Vann skaper metall, kontrolleres av jord og gir næring og liv til tre.

Fem elementer | Vannelementet - Purodeco Feng Shui

Bilder: Purodeco Feng Shui & Shutterstock | Les tidligere innlegg om De fem elementene