Farger og Feng Shui

Farger er et veldig viktig element når vi innreder med feng shui. Fargene påvirker både deg og energien i hjemmet ditt.  Vi er alle glad i farger og vi reagerer på farger på mer eller mindre forutsigbare måter. Riktig bruk av farger kan gjøre underverker for ditt hjem!

Farger-Feng-Shui-interiør-innredning

Du har sikkert hørt om fargepsykologi og følt hvordan fargene på klærne dine påvirker humøret og sinnstilstanden. På samme måte kan fargene gjøre stor forskjell på energien i hjemmet ditt.

I mange feng shui bøker eller nettsteder anbefaler man en bestemt farge til de forskjellige rommene. Men vi vet at alle ikke er like. La oss si du kjenner noen som har malt veggene i stuen i en nydelig farge som du kunne tenke deg å male hjemme hos deg selv.  Det både føles godt å komme inn i rommet til vennen din og det ser lekkert ut.  Men når du maler samme fargen hjemme i din egen stue føles det helt feil og den ser ikke like fin ut. Kort sagt fargen er riktig i stuen i det ene huset men ikke i det andre. Hvordan finne riktig feng shui farge?

Prøv deg fram med farger du liker og test gjerne fargen på en liten plate og gå rundt i rommet med den. Du kan også tilføre fargen i detaljer som på bildet under før du forsøker deg på en hel vegg. Lev med den en liten stund og se om den påvirker deg positivt og føles riktig.

Om du ønsker et helt korrekt fargevalg etter feng shui og hvilke elementer som trengs i akkurat ditt hus kan en dyktig feng shui konsulent hjelpe deg ved hjelp av feng shui kompass og feng shui kalkulasjoner. Da vil du få vite nøyaktig hvilke farger du bør bruke og hvilke du bør unngå i hvert rom.

Farger-Feng-Shui-interiør-innredning

I profesjonell feng shui velger vi farger basert på teorien om fem elementer. Fordi disse elementene uttrykkes som farger, har vi farger som støtter og nærer, men vi har også farger som har en tendens til å svekke energien. Et rom med god energi som det føles godt å være i har ofte en balansert bruk av de fem elementene. Et rom med dårlig energi har ofte for mye eller for lite av ett element. Det kan få rommet til å føles undertrykkende og kan faktisk blokkere energi for de som bor der.

Under ser du en oversikt over hvilke farger som hører til de forskjellige elementene. Ved å klikke på ikonene kan du lese mer om hver av de fem forskjellige elementene.

 Tre               Alle grønn toner

  Ild                 Rød, himmel blå, rosa, lilla, oransje

 Jord               Mursteins rød, terrakotta, gul, brun, krem hvit, grå

Metall           Hvit, gull, sølv, bronse

  Vann               Alle blå toner, sort

Farger-Feng-Shui-interior-innredning

Etter mer enn et tiår med mye hvitt og grått håper jeg at flere vil bruke mer glade farger i hjemmene sine i tiden framover!

Les også mer om hvorfor bruke feng shui her.