Fargevalg og innredning med Feng Shui

Grunntanken med fargevalg og innredning i feng shui er å skape harmoni og balanse. Farger er energi og hver farge har en direkte innvirkning på vår sinntilstand og livsstil.

Fargevalg-og-innredning-med-Feng-Shui-Mayor-sofa

I feng shui fokuserer vi på å tiltrekke positiv energi til de forskjellige rom i et hus. Det gjør vi med både form og farger og deres tilknytning til de fem elementene i naturen: tre, ild, jord, metall, og vann, samt kombinasjon av disse.

Da jeg skulle finne hvilke farger og elementer jeg skulle bruke ved spiseplassen på kjøkkenet brukte jeg både feng shui kompass og feng shui kalkulasjoner basert på målingene jeg tok med kompasset. Møblene er plassert etter rommets form og der det er best energi i rommet.

Jeg fant ut at det var en ubalanse i forhold til jordelementet og at jeg skulle bruke metallelementet som hovedfarge for å drenere litt av all jorden.  Det beste er alltid å bruke hovedfargen på store flater som vegger, tak eller gulv. Jeg valgte hvite vegger. Videre fant jeg ut at jeg kunne bruke vannfarger og litt trefarger som aksentfarger. Heldigvis, fordi jeg er veldig glad i farger og ønsket mer enn bare et hvitt rom.

Fargevalg-og-innredning-med-Feng-Shui

Ønsker du å velge innredning og møbler i god feng shui ånd så velg noe som er varig og tidløst. Og ikke minst; velg noe som du virkelig liker, ikke bare etter hva som er dagens trend eller noe som alle andre har. Har du ikke råd til drømme sofaen akkurat nå vent heller med å kjøpe til du har det. Selv ventet jeg lenge før jeg kjøpte ny spise sofa til kjøkkenet. Valget falt til slutt på en Mayor sofa, designet i 1939 av Arne Jacobsen og Flemming Lassen. En tidløs sofa som jeg regner med at jeg kommer til å ha i veldig mange år. Fargen ble sort som er en yin vannfarge.

Fargevalg-og-innredning-med-Feng-Shui-Mayor-sofa1

Selv om vi bruker mye farger i feng shui velger vi ofte å bruke mye lyse og nøytrale farger som hovedfarger. Da kan vi forandre litt på aksentfargene og kontrastfargene etter årstidene. Nå om våren er det treelementet som er på sitt sterkeste.

 Alle bilder Purodeco Feng Shui

 

One Comment on “Fargevalg og innredning med Feng Shui

  1. Pingback: Hvorfor Feng Shui? | Purodeco Feng Shui Konsulent NorgePurodeco Feng Shui Konsulent Norge