Feng Shui for helse

Er du ute etter å forbedre helsen din og er villig til å prøve Feng Shui i ditt hjem? Uansett om din helse kun er noe ute av balanse eller du har gått gjennom større helsemessige utfordringer. Feng shui kan bidra til å øke energinivået og hjelpe deg til å føle deg sunnere og friskere.

Purodeco-Feng-Shui-Helse-hjem

Feng shui er blitt mer og mer populært da folk søker flere måter å gjøre sitt liv mer behagelig i en stressende og travel hverdag. Stadig flere prøver å oppnå en form for balanse i livet. Man ser også en økende popularitet for yoga, meditasjon og selvutviklingskurs. Men det er ikke bare kroppen du kan jobbe med for å få en bedre helse. Du kan innrede hjemmet ditt etter feng shui prinsipper som kan skape balanse, ro og den sinnsstemning du trenger. Feng shui er kunnskap om hvordan miljøet påvirker menneskenes liv og helse. Det er en flere tusen år gammel kinesisk kunst med hensikt å forbedre energiflyten i våre hjem. I akupunktur og tradisjonell kinesisk medisin balanseres og aktiveres energi i kroppen. Feng shui gjør det samme, men utenfor kroppen. Feng shui kan også benyttes i her vesten og er ikke avhengig av kulturer, design eller stil.

Purodeco-Feng-Shui-Helse

Ønsker du å anvende feng shui for å forbedre din helse er det viktig å gjøre noe grunnleggende feng shui først. Hopper man over det grunnleggende er det liten vits med kurer eller å anvende feng shui på dypere nivå. Sammenligning kan gjøres med at den beste og mest eksklusive sminken ikke vil hjelpe huden din å se sunn og frisk ut på lang sikt om den ikke daglig blir renset og tatt vare på. Her finner du enkle og grunnleggende tips for å skape et godt fundament for god helse og et sunt hjem.

Frisk Luft! Enklere sagt enn gjort og svært ofte ignorert. Her i Norge er vi ikke flinke til det da vi ikke vil slippe varmen ut om vinteren. Men det er viktig å åpne vinduene og lufte hele året. Jo kaldere det er ute jo kortere behøver vi å lufte. Noen minutter med iskald luft gjør underverker og løfter energien i rommet og slipper gammel luft ut. Bruk gjerne også luftrensende grønne planter, eteriske oljer og duftlys. Ren og frisk luft gir vital energi!

 Naturlig lys! Få tilstrekkelig naturlig lys inn i hjemmet. Igjen, lettere sagt en gjort spesielt i vinterhalvåret. Bytt til lyse gardiner om vinteren som slipper lyset inn og sørg for god innendørsbelysning. Det er også viktig med god utendørsbelysning spesielt ved inngangen for å få ny energi inn i boligen.

Ryddige rom! Verken frisk luft, naturlig lys, grønne planter, gode feng shui farger/ innredning eller avanserte kalkulasjoner vil ha noe særlig effekt om huset er fylt opp av rot. Rot i kroker og kriker gir dårlig sirkulasjon i huset og det kjenner man også på kroppen! Rot drenerer energi fra deg og får deg til å føle stagnasjon. En ting er at det ikke føles godt en annen er at man må bruke masse energi på å finne ting i alt rotet.

 

Om du følger disse enkle feng shui rådene kan du starte å bruke mer spesifikke feng shui kurer eller bestille en Feng shui konsultasjon spesielt tilpasset til deg, din familie og ditt hjem.