Feng shui, interiør og personlig smak

Feng shui, interiør og personlig smak – det handler om å være mer bevisst hva man kjøper av nye ting til hjemmet. Være tro mot seg selv og velge det som får hjerte til å hoppe over et slag. For meg er grønt glass i fine former noe jeg aldri går lei og det får meg til å føle meg glad.

Feng shui, interiør og personlig smak - Wirkkala 2015 jubileums flaske - Ruutu vase

 

Etter at jeg begynte med feng shui har jeg gradvis gått igjennom huset mitt og kvittet meg med det jeg egentlig ikke liker. Det høres kanskje rart ut å ha ting man ikke liker i hjemmet sitt? Men de fleste av oss har det. Enten det er impulskjøp man egentlig ikke er så fornøyd med eller gaver man har fått som man føler at man må ha stående fremme. Jeg har tenkt nøye igjennom hva jeg virkelig liker. Hva jeg likte da jeg var barn og fortsatt liker etter at jeg ble voksen.

Noe jeg alltid har likt uansett hvordan trend bildet har sett ut, er grønt glass. Grønt glass i fine former er noe jeg aldri går lei. Spesielt gamle grønne glassflasker er veldig vakkert. I barndomshjemmet mitt hadde vi to grønne glassflasker som jeg husker at jeg beundret fra jeg var 3-4 år gammel. Da jeg flyttet hjemme fra fikk jeg med meg den ene, i over 20 år har jeg hatt den med meg og den har overlevd mange rare trender.

 

Feng shui, interiør og personlig smak - Iittala Wirkkala 2015 jubileums flaske - Ruutu vase

 

Det er ikke slik at jeg aldri kjøper meg noe nytt selv om jeg benytter meg av feng shui. Jeg bare tenker meg litt ekstra godt om før jeg gjør det. Hvis jeg på forhånd er mer bevisst på hva som er min personlige smak, skal det litt mer til for at jeg kommer hjem med impulskjøp som jeg kommer til å angre på. Egentlig kan man si at jeg bruker Mindfulness når jeg handler og er oppmerksom i øyeblikket før jeg hiver noe nytt i handlekurven.  Jeg gjør akkurat det samme når jeg kjøper klær. Går noen runder med meg selv først og tenker igjennom om jeg har noe som jeg kan kvitte meg med før jeg kjøper noe nytt. Jeg har jo alt jeg trenger. Skal det en ny genser inn i skapet må en gammel som jeg ikke lenger bruker ut.

 

Feng shui, interiør og personlig smak - Iittala Ruutu vase

 

Det er noen år siden sist jeg kjøpte noe nytt i grønt glass. Men da Iittala i år lanserte den vakre Wirkkala 2015 jubileums flasken og Ruutu vasen i mosegrønt var jeg solgt. Men jeg brukte et par måneder på å bestemme meg før jeg kjøpte de.

 

Feng shui, interiør og personlig smak - Iittala Wirkkala 2015 jubileums flaske - Ruutu vase

 

Har du noe i ditt hjem som har overvunnet motediller og stolt stått i mot selv om trendene sier det er “feil”? Hva gir deg en god positiv energi og gjør deg glad i hjemmet ditt?

Alle bilder i Feng shui, interiør og personlig smak: Purodeco Feng Shui | Les mere om Wirkkala flasken og Ruutu vasen fra Iittala på Purodeco

 

One Comment on “Feng shui, interiør og personlig smak

  1. Pingback: Iittala moss green glass - Purodeco blog