Feng shui og interiør trender

Feng Shui er ikke kontrollert av noen interiør trender. Det handler mer om å omgi seg med færre ting og være mer bevisst på hva man virkelig liker. Det handler ikke om å ha rett vase akkurat nå, de nyeste stolene eller de aller hotteste putene i sofaen. Det handler om å skape rett hjem for deg og din familie med de midler du allerede har tilgjengelig!

Feng shui interiør trender - Feng Shui konsulent

For meg er de vakreste hjemmene de som reflekterer sine beboere. Gjerne eklektiske samlinger med vintage keramikk, grønne planter, broderi, kunstbøker, familiebilder, musikkinstrumenter eller noe annet. Jeg elsker hjemmene til bereiste folk som tar med seg minner fra sine reiser. Og da tenker jeg ikke på glorete suvenirer kjøpt på en billig (eller verre overpriset) turistbutikk. Jeg mener de uventede minnene funnet i en lokal butikk, på et loppemarked, gaver fra vertene og venner i utlandet eller noe som er funnet i naturen. Slike hjem forteller historier og kan leses som en god bok.

På bildet over har jeg en blanding av kunst og tegninger fra barna sammen med bilder fra de var små. Figuren av barna på bildet under er en kjær gave fra min mormor som har jeg hatt med meg fra barndomshjemmet. Vasene er kjøpt på familiens favoritt feriested og grenene i vasen er fra egen hage. Grønn er min favoritt farge og er alltid tilstede i mitt hjem sammen med grønne planter.

Feng shui interiør trender - Feng Shui konsulent

Stort sett er interiørindustrien og interiørbloggene dominert av nyheter, nyheter og enda flere nyheter. Spennende men jeg må innrømme at jeg ofte synes det er litt slitsomt. Bloggere og Instagrammere konkurrerer om å skrive om de aller nyeste og de hotteste trendene og kjører rundt som paparazzier på messer og arrangementer. Og ja da, med Purodeco blog er jeg er en del av sirkuset, men etter at jeg lærte feng shui har jeg valgt og tre litt til side for å se det mer fra sidelinjen. Jeg lar meg inspirere men selv om jeg elsker innovativ og kreativ design er jeg bevisst på at det ikke er nyhetene som skaper et hjem. Et hjem og god interiørdesign er skapt av både nye og gamle møbler og de personlige historiene til menneskene som bor i hjemmet. Hvis man også legger til noen enkle feng shui prinsipper og med å blant annet innrede etter årstidene får man et levende og naturlig hjem.

Feng-shui-interiør-trender4

Det er ikke alltid jeg husker dette selv og noen ganger jeg blir så fanget av nyhetene at jeg glemmer hva det handler om. Men heldigvis får feng shui filosofien og tankegangen meg tilbake på sporet mesteparten av tiden. Uten prestasjons jag, fri og ikke kontrollert av ytre bekreftelse. Igjen setter jeg pris på hva som gjør mitt hjem spesiell for oss som en familie med en blanding av enkle tidløse møbler, loppe funn og personlige minner. Et levende hjem for «virkelige mennesker» som vi alle føler oss komfortable i!

 

Les mer om Feng Shui interiør her