Feng shui rom|Soverom

I feng shui er soverommet et av de viktigste rommene i huset. Vi tilbringer en tredjedel av livet på våre soverom. Det er det første vi ser når vi våkner om morgenen og det siste vi ser før vi sovner. Soverommet bør være et rom som løfter oss, inspirerer og gir oss ro og hvile.

Feng shui soverom - Purodeco

 

Vi har lett for å neglisjere soverommet når vi innreder hjemmene våre. Stuen og kjøkkenet er det vi viser fram mest, her skal vi ha det ryddig og representativt mens soverommet ender opp nakent og kjedelig. I tillegg blir mange soverom gjerne brukt som TV-stue, tørkerom, lager, kontor eller trenings rom. Et soverom fylt med rot, dårlig farge valg og møbelvalg uten hensikt vil føles uorganisert og fargeløst. Hvordan ønsker du å starte og avslutte dagen? Fargeløs og «shabby» eller styrket?

 

Feng shui soverom - Purodeco

Soverommet er det viktigste rommet i huset, lag det til ditt beste rom!

Feng shui soverom - Purodeco

 

Da min familie flyttet inn i nytt hus for noen år siden malte jeg alle veggene hvite. Jeg ønsket å bo meg inn før jeg valgte farger. Dessuten ville jeg gjøre meg ferdig med feng shui utdannelsen slik at jeg selv kunne få et helt korrekt fargevalg etter feng shui kalkulasjoner og fem elementer. Selv om jeg nå vet hvilke farger jeg trygt kan bruke, velger jeg å bruke lyse og avdempende på veggene. De sterke farger benyttes som effektfarger på gjenstander.

 

Feng shui soverom - Purodeco

 

Vann og jord var de viktigste elementene jeg trengte i dette soverommet. Innen for disse har jeg valgt ut nyanser som jeg liker og trives med. En lys kjølende blå som hører til vann elementet. Grått tilhører jordelementet. Rommet har nå fått en balanse mellom de fem elementene og kjennes behagelig. Blå fargene jeg har valgt til veggen er fra Nordsjö Idé & Design: Soft Dijon S1.05.81. øverst og Shiny Paris R9.06.73. nederst på brystpanelet. Det grå nattbordet er i Dusky Calais F8.05.55. også fra Nordsjö Idé & Design.

 

Feng-shui-soverom7

 

For støtte og en god trygghetsfølelse skyld bruk senge gavl, uansett om sengen står inntil veggen eller ikke.

Ikke henge hyller eller skap over sengen da du ubevisst vil oppleve det som at noe kan ramle ned.

Nattbordet kan gjerne være rundt, det gir en roligere energiflyt rundt sengen.

Unngå overmøblering og bruk soverommet til kun soverom.

Unngå å ha speil på soverommet. Speilet kan bidra til for høy aktivering av energi.

Er dere to eller ønsker du å finne kjærligheten? Sørg for at soverommet er innredet for det. To nattbord, to lamper osv.

 

Alle bilder i «Feng shui soverom» Purodeco Feng Shui. Følg med videre her på Purodeco feng shui når flere rom skal farge settes! På Purodeco interiør & design blogg kan du lese mer om hvor de forskjellige innrednings detaljer kommer fra.