Hoptimist handler om smil og et overskudd av positiv energi

Når jeg skal innrede med Feng Shui er jeg opptatt av å skape god og positiv energi. Jeg er bevisst på å ikke fylle opp hjemmet med masse ting og omgir meg bare med det som jeg virkelig liker. Som disse glade Hoptimistene som hopper av glede og får meg til å smile!

Feng-shui-design-positiv-energi-Hoptimist-Bimble-Gull-collage

Da jeg trengte å tilføre mer av metall elementet i stuen min var valget lett. Jeg hadde lenge ønsket meg en Hoptimist som for for meg er et symbol på glede og en tro på muligheter. De skaper en varm gjensynsglede for alle oss som kjenner den igjen fra 70-tallet og får nye bekjentskaper til å smile. Gull Hoptimist er belagt med 24 karat gull og fullfører metall familien til Hoptimistene i kobber og krom. Gull er en yang metall farge og passer perfekt til mitt formål, å balansere energien ved hjelp av de fem elementene i et område i stuen.

I feng shui i dag er man ikke avhengig av kinesiske symboler eller gjenstander for å skape positiv energi. Jeg er opptatt av at tingene vi omgir oss med skal snakke til oss og at vi skal kjenne oss igjen. Derfor vil ikke en padde med gullmynter bety like mye for oss i Skandinavia som den vil gjøre for en som er vokst opp i Østen.  Personlig velger jeg tidløse møbler, gjenstander og farger for å skape balanse i interiøret. Jeg tenker meg nøye om før jeg kjøper noe nytt og har kvittet meg med det jeg ikke trenger eller ikke bruker lenger. Jeg har heller ikke alt fremme på en gang, men varierer etter årstidene.

Feng-shui-design-positiv-energi-Hoptimist-Bimble-Gull

Hoptimist Baby Bimble i malt tre er lik originalen i plast. De sprer om seg med godt humør og smil, hvor hen de står og hopper, glade og fornøyde, opp og ned.

Feng-shui-design-positiv-energi-Hoptimist-Bimble-Gull

Hoptimist ble grunnlagt i 1968 av den danske møbeldesigneren Hans Gustav Ehrenreich med målsettningen å skape klassiske figurer som formidler smittsom glede og herlig energi. Ehrenreich produserte i 1968-1974 flere klassiske og verdensberømte Hoptimister som Birdies og Kvak samt de klassiske Bimble og Bumble. De utgjør en del av Danmarks designhistorie og ble relansert i 2009 med nye uttrykk og materiell av sønnen Jörn Ehrenreich og designeren Lotta Steffensen. De er begge opptatt av at Hoptimistene fortsatt er så autentiske som mulig og at de er designet i Ehrenreich’s ånd. Sammen har de gjenskapt designet og den glade følelsen rundt figurene.

Feng-shui-design-positiv-energi-Hoptimist-Baby-Bimble

 

Alle bilder: Purodeco | Les mer om Hoptimist design ikon på Purodeco interiør & design blogg

 

One Comment on “Hoptimist handler om smil og et overskudd av positiv energi

  1. Pingback: Hoptimist - makes you smile - Purodeco : Purodeco