Høstens energi – Feng Shui og årstidene

Høstens energi beveger seg innover, akkurat som vi mennesker ofte gjør om høsten. Luften rundt oss blir klar og kjølig, dagene blir kortere. Trærne kaster bladene og miljøet bremser ned, med det også vår livsstil. Høsten står som en tid for oppsummering og er en god tid til å justere og omstrukturere livene våre. Den langsomme energien hjelper oss i denne prosessen.

Høstens energi Purodeco Feng Shui

I Norge opplever vi tydelig de fire årstidene som bringer hver sin egen unike merkevare av energi. Hver gang sesongen endres, er det en betydelig endring i energien i naturen. Når vi blir mer bevisst til å justere oss selv og våre hjem i forhold til syklusen i naturen, finner vi mer harmoni og balanse i våre liv.

Høstens energi gir oss en fin anledning til å gi slipp på fortiden. Akkurat som i naturen, klar til å kaste bladene og la fortiden gå. Falne blader som samler seg på bakken er døde blader og bringer stagnert energi rundt våre hjem. For å bekjempe dette, må bladene rakes og ryddes bort. Det er det en fantastisk tid å rydde hjemmet og omorganisere våre liv. Det kan være så enkelt som å pakke bort hagemøblene, omorganisere møbler, skifte sengetøy og gardiner til fantastiske høstfarger i harmoni med den skiftende sesongen. Plant lyng og fargerike høst planter ved inngangspartier for å tiltrekke positiv energi.

Høstens energi Purodeco Feng Shui

Metall er elementet som tilhører høstens energi. Det gir kvalitet, verdi og selvrespekt. Metallelementet beveger seg innover, akkurat som vi mennesker gjerne gjør om høsten. Det skaper inspirasjon, kontakt med det spirituelle i alle ting. Her finner vi evnen til å gi slipp på det som er dødt, noe som gir rom for ny livsutfoldelse. Når vi ser essensen i ting får vi tak på det som er av virkelig verdi for oss.

Høstens energi Purodeco Feng Shui

Høsten er også tiden som markerer begynnelsen av årets yin tid, ikke ulikt i den nedadgående måne fasen. Det er nødvendig å lyse opp hjemmene våre ved å slå på lysene tidligere og for lengre perioder av gangen. Dette for å opprettholde en sunn, positiv energi og for å bekjempe en for sterk oppbygging av Yin energi. Vi kan bruke feng shui til å gjøre våre hjem til et sted for å reflektere våre høyeste intensjoner og drømmer, samt trøste oss gjennom kaldere og langere netter utover høsten.

Høstens energi Purodeco Feng Shui

Les mer om fem elementer og metall elementet som hører til høstens energi.

 

One Comment on “Høstens energi – Feng Shui og årstidene

  1. Pingback: De fem elementene | Metallelementet | Purodeco Feng Shui