Rød jul og Feng Shui

Fargen de fleste forbinder med jul er rødt. Sett med Feng Shui øyne gjør de røde fargene, nissene, julestjerner og levende lys noe ved oss. De tilhører alle ildelementet og har egenskapene handlekraft, aktivitet, nye ideer, intimitet, nærhet og varme. Iittala er en av mine favoritter når jeg dekorerer hjemme til jul. De har mange vakre gjenstander som passer perfekt for deg som ønsker en tradisjonell rød jul.

Iittala-Rød-jul-Purodeco-Feng-Shui

Iittala skaper tidløs klassisk skandinavisk design. Som Feng Shui konsulent er jeg opptatt av og ikke fylle opp hjemmet med for mange ting og foretrekker å pynte med objekter og design som kan brukes hele året og til en hver festlig anledning. Istedenfor tradisjonell julepynt bruker jeg farger som hører julen til. De røde Nappula lysestakene stå vanligvis i et vindu i et hjørne av stuen. Når desember kommer tas de fram og får plass midt på bordet sammen med rødt og hvitt servise. Sammen med Teema og Sarjaton Tikki skaper de en lun og koselig rød jul med eller uten julenisser.

Iittala-Rød-jul-Purodeco-Feng-Shui

Ingen av disse objektene plasseres i esker på loftet når julen er over. Alt tas fram titt og ofte og noe av det står framme hele året. De vakre Essence glassene blir selvsagt brukt året rundt.

Iittala-Rød-jul-Purodeco-Feng-Shui

Kastehelmi lys lykter og servise i forskjellige farger blir brukt året rundt her i huset. I hele desember er det de røde lyktene og skålene som får stå framme. Den røde Taika puten skaper en lun og magisk stemning i et ellers hvitt interiør.

Iittala-Rød-jul-Purodeco-Feng-Shui

I Feng Shui arbeider vi bevisst med de røde fargene når vi opplever passivitet, stillstand, kjedsomhet og kulde. Rødt stimulerer yang energi og er forbundet med lykke og kjærlighet, det er også fargen for glede og feiring. Jul og nyttår er en god tid til å bruke denne fargen på helt slutten av året. En tid for forandring, fornyelse og starten et nytt år hvor vi ønsker det beste og masse av ny positiv energi.

Ved hjelp av røde farger setter vi fart i positive forandringsprosesser, så livet blir morsommere og tinge glir lettere både på arbeidsplassen og i hjemmet.  Jeg håper disse bildene vil inspirere deg til en enkel julestemning og inspirere deg til å gi varige gaver som aldri vil bli kastet bort. Ta en titt på hele samlingen av funksjonelle, vakre Iittala (ad lenke) objekter.

Alle bilder Purodeco©