Sommerens energi – Feng Shui og årstidene

Naturen er på sitt høydepunkt om sommeren og alt når sin fullstendige blomstring og modning. Uansett hvor du bor er sommerens energi forbundet med varm yang energi. En sterk, levende og naturlig energi som skaper et reservoar i kroppen din til å bære deg gjennom den lange kalde vinteren.

Sommerens-energi-Feng-Shui-og-årstidene

Feng shui handler om å leve nærmere naturen. Følger vi de ulike årstidene og gjør små endringer i våre liv kan vi finne større balanse og bedre trivsel på alle plan i livet. Ingenting gir bedre stemning enn en solfylt varm sommerdag. En av de positive sidene med sommerens sterke stemningsfulle ildenergi er at vi sosialiseres mer. Hvis du føler deg sjenert eller har problemer med å uttrykke deg selv, dra nytte av sommerens energi til å skape meningsfulle forbindelser med venner og familie i løpet av denne sosiale sesongen. Varmen du genererer nå vil du ta deg  resten av året.

I følge teorien om de fem elementene er elementet som reflekterer sommerens energi ildelementet. Det symboliserer høydepunktet, aktivitet, full blomstring og modning. Sommerens energi er sterk, livgivende, den stråler og beveger seg i alle retninger. Akkurat som den dynamikken som finnes midt på dagen når solen står høyest på himmelen.

Sommerens-energi-Feng-Shui-årstidene-Ildelementet

feng shui er fargene som symboliserer sommeren og ildenergien alle røde nyanser og himmelblått. Formen er trekantet og pyramide formet. Du tilfører enkelt sommerens energi i hjemmet ditt ved hjelp av ild farger, lamper, levende lys, kunst eller pyntegjenstander som forstiller sol, lys, ild, triangler, pyramider og diamanter. Men husk at det alltid er viktig med balanse og ikke for mye eller for lite av et element. For mye rødt eller ild i miljøet kan skape over aktiv tankevirksomhet og det kan få deg til å føle deg sint, utbrent eller urolig. Vær spesielt oppmerksom på dette nettopp om sommeren da ildenergien er på topp i naturen. For å balansere denne sterke energien kan det være lurt å kjøle ned med en roligere energi ved for eksempel å bytte sengetøy til en kjølig blå farge.

Sommerens-energi-Feng-Shui-og-årstidene-168

I Norge opplever vi tydelig de fire årstidene som bringer hver sin egen unike merkevare av energi. Hver gang sesongen endres, er det en betydelig endring i energien i naturen. Når vi blir mer bevisst til å justere oss selv og våre hjem i forhold til syklusen i naturen, finner vi mer harmoni og balanse i våre liv. De fem elementene forholder seg til hverandre på måter som etterligner naturen. I naturen følger alt en syklus av liv og død. Voksende og visnende, ekspanderende og sammendragene. Vi ser det tydelig i hvert døgn og i årstidenes skiftninger i året. Vårens energi er knyttet til treelementet, sommerens energi til ildelementet, høstens energi til metallelementet og vinterens energi til vannelementet. Den sentrale energien og den som beskriver overgangen mellom årstidene er knyttet til jordelementet.

 

 

One Comment on “Sommerens energi – Feng Shui og årstidene

  1. Pingback: Summer interiors and feng shui - Purodeco blog