Vårens energi – Feng Shui og årstidene

Feng shui handler om å leve nærmere naturen. Når årstidene endres, kan vi finne større balanse hvis vi gjør små endringer i våre egne vaner og rutiner. Vårens energi symboliserer vekst og en ny begynnelse, det er nå jorden starter sin syklus av gjenfødelse. Våren er en vakker årstid og det er godt å tenke på at den lange kalde vinteren er på hell og at der er våren som ligger foran oss!

Vårens-energi-Feng-Shui-årstidene

Elementet som reflekterer vårens energi er treelementet. Treelementet representerer nytt liv, ny begynnelse og vekst. Du ser dette overalt i naturen om våren, knopper som brister og små grønne skudd av nytt liv. Utnytt disse energiene og jobb med naturen, våren er en perfekt tid om du ønsker en ny start på et eller flere områder i livet. Fleksibilitet, vekst, optimisme og tillit er bare noen av de positive sidene ved treelementet, det er også forbundet med familieliv, helse og rikdom.

Vårens energi – Feng Shui og årstidene

I feng shui er fargen som symboliserer våren alle nyanser av grønn, formen er høy og rektangulær. Du tilfører enkelt denne energien i hjemmet ditt ved å bruke friske blomster, grønne planter, botaniske trykk og vertikale striper.

Vårens energi – Feng Shui og årstidene

Husk at det alltid er viktig med balanse og ikke for mye eller for lite av et element. For mye grønt eller tre i miljøet kan skape en følelse av lite fleksibilitet og det kan få deg til å føle deg sint eller stresset. Mangel på denne energien kan gi deg en følelse av å være uten mål og svak.

Vårens-energi-Feng-Shui-årstidene

I Norge opplever vi tydelig de fire årstidene som bringer hver sin egen unike merkevare av energi. Hver gang sesongen endres, er det en betydelig endring i energien i naturen. Når vi blir mer bevisst til å justere oss selv og våre hjem i forhold til syklusen i naturen, finner vi mer harmoni og balanse i våre liv. De fem elementene forholder seg til hverandre på måter som etterligner naturen. I naturen følger alt en syklus av liv og død. Voksende og visnende, ekspanderende og sammendragene. Vi ser det tydelig i hvert døgn og i årstidenes skiftninger i året. Vårens energi er knyttet til treelementet, sommerens energi til ildelementet, høstens energi til metallelementet og vinterens energi til vannelementet. Den sentrale energien og den som beskriver overgangen mellom årstidene er knyttet til jordelementet.

Vårens-energi-Feng-Shui-årstidene 

For å få mest mulig ut av hver sesong er det viktig med en grundig rengjøring og omorganisering i hjemmet og på arbeidsplassen. Gi massevis av plass til den nye og den fantastiske årstiden vi nå går inn i. Våren gir deg en mulighet til å lage en ny start!

 

Bilder Purodeco Feng Shui | Shutterstock | IKEA Livet Hemma 

 

 

2 Comments on “Vårens energi – Feng Shui og årstidene

  1. Pingback: Fargevalg og innredning med Feng Shui | Purodeco Feng ShuiPurodeco Feng Shui

  2. Pingback: Treelementet | De fem elementene | Purodeco Feng Shui