Vinterens energi – Feng Shui og årstidene

Elementet som reflekterer vinterens energi er vannelementet. Vannet kan gi oss innsikt i livet vårt, det stimulerer til åndelighet, mystikk og selvinnsikt. Akkurat som vinteren er hvilefasen i naturen bør vi også hvile og samle krefter. Derfor er vinteren en fin tid til å stoppe opp, roe ned og reflektere over det siste året og foreta nye rettinger for det nye året som kommer.

Vinterens energi - Vann element – Årstidene – Purodeco Feng Shui

I Norge opplever vi tydelig de fire årstidene som bringer hver sin egen unike merkevare av energi. Hver gang sesongen endres, er det en betydelig endring i energien i naturen. Når vi blir mer bevisst til å justere oss selv og våre hjem i forhold til syklusen i naturen, finner vi mer harmoni og balanse i våre liv. De fem elementene forholder seg til hverandre på måter som etterligner naturen. I naturen følger alt en syklus av liv og død. Voksende og visnende, ekspanderende og sammendragene. Vi ser det tydelig i hvert døgn og i årstidenes skiftninger i året. Vårens energi er knyttet til treelementet, sommerens energi til ildelementet, høstens energi til metallelementet og vinterens energi til vannelementet. Den sentrale energien og den som beskriver overgangen mellom årstidene er knyttet til jordelementet.

Elementet som reflekterer vinterens energi er vann. Det beveger seg rolig bølgende fremover eller uregelmessig i et formløst mønster. Det kan også være stille vann, med andre ord et vidunderlig kompleks element som gir oss mye å tenke på i de lange nettene om vinteren. Retningen er nord og tid på døgnet er midnatt, en mørk periode der det er lite bevegelser på overflaten. Vann har en sterk karakter som preges av egenskapene, sjelelig, stille, reflekterende og innsiktsfull. Men vannet kan også være ustrukturert og beskrivelsen ”stille vann har dypest grunn” passer bra.

Vinterens energi - Vann element – Årstidene – Purodeco Feng Shui - interior

Vinterens kalde temperaturer og lange mørke kvelder gjør at det er ekstra koselig å fyre i peisen og tenne levende lys.  Heldigvis kan Feng Shui også dempe de mer kjølige effektene i sesongen med varme ild farger. Du kan ta denne viktige Feng Shui energien inn i miljøet på mange måter – med dekorgjenstander, nye pledd, puter, god Feng Shui kunst, kanskje en vegg i en varm ild farge – vær kreativ og ha det gøy med det.

Vinterens energi - Vann element – Årstidene – Purodeco Feng Shui - interiør

Bruk vinter månedene til å ta positive skritt fremover, både personlig og i hjemmet eller på kontoret. Sett av litt tid til å være bare deg alene med tankene dine. Krøll deg sammen i sofaen med et pledd, en god bok og en kopp te.

Vinterens energi - Vann element – Årstidene – Purodeco Feng Shui

 

Bilder Purodeco Feng Shui

 

One Comment on “Vinterens energi – Feng Shui og årstidene

  1. Pingback: Vintersolverv | Purodeco Feng Shui