Vintersolverv

Vintersolverv bringer oss den lengste natten i året. Det er også en dag for feiring om at solen blir «gjenfødt» og at det blir litt lysere for hver dag. For oss på den nordlige halvkule markerer vintersolverv den lengste natt og korteste dagen i året. I motsetning til den sørlige halvkule som har sin lengste dag og korteste natt.

Vintersolverv Purodeco Feng Shui

For oss på den nordlige delen av jorden vil dagene etter vintersolverv bli blir lengre og nettene kortere. Uansett hvor du bor på jordens klode, er et solverv en god grunn til å feire. En fin dag for å komme sammen, en dag til ettertanke, meditasjon og roe ned. Tenn et lys for å feire denne spesielle vinter dagen og gled deg over at det går mot lysere tider.

Vintersolverv  Purodeco Feng Shui

Vintersolverv faller hvert år rundt 21-22 desember og i Chue Style Feng Shui kaller vi det Dung Gee. Sett fra et energetisk synspunkt markerer det overgangen mellom slutten av energien(yin) i det gamle året og begynnelsen av energien(yang) i det nye året. Ved vintersolverv fødes energien for 2015!

Vintersolverv 2015 Purodeco Feng Shui

Kineserne feiret tradisjonelt dagen for vintersolverv (Dung Gee) som starten på det nye året. To måner senere feiret de Vår Festivalen for å markere starten på våren. De to festivalene var ganske tett etter hverandre og etter hvert gikk de over til kun en feiring og dette ble lagt til begynnelsen av våren.

Vintersolverv Purodeco Feng Shui

Vintersolverv er fortsatt en svært viktig dag i den kinesiske kalenderen. Mange typer Feng Shui og tradisjonelle kinesiske astrologiske systemer er basert på at Dung Gee er starten på det nye året. Noen utøvere av Flying Stars Feng Shui bruker også denne dato som overgangs dato for det nye året, noe som betyr at det årlige Flying Star diagram allerede starter med vintersolverv.

Vintersolverv Purodeco Feng Shui

Ønsker alle en fin juleferie og et godt nytt år!

 

Bilder Purodeco Feng Shui & Shutterstock